exit menu bresser

De drie grootste verhuisblunders

De drie grootste verhuisblunders & hoe je deze kunt voorkomen!

Verhuizingen staan niet voor niets in de top 5 stressvolle gebeurtenissen. Er zijn een aantal bekende verhuisblunders; onjuist transport, verkeerde verhuisdozen en te laat beginnen. Gelukkig kunnen deze blunders allemaal voorkomen worden door een Erkende Verhuizer in te schakelen! Zo wordt een verhuizing niet een stressvolle gebeurtenis maar een soepele en goed georganiseerde verhuizing! Dat willen we toch allemaal?

Verhuisblunder 1 - Onjuist transport

Als je een verhuizing uit handen geeft is de Erkende Verhuizer verantwoordelijk voor de gehele verhuizing. Doordat het verhuisbedrijf in bezit is van dit keurmerk, beschikken zij over professioneel transport inclusief verhuisliften en ook is alles wat de verhuiswagens in gaat verzekerd voor transport. Mocht je er voor kiezen om je verhuizing zelf te transporteren, is het van belang dat je de juiste transportvorm uitkiest. Kan je inboedel mee door middel van aan aanhanger, bestelbusje of moet er gebruik gemaakt worden van een vrachtwagen met een laadlift? Het is van belang om hier goed over te na te denken en je inboedel op te meten, zodat je op de verhuisdag niet voor verassingen komt te staan. Ook is het van belang dat de deurposten in de oude en nieuwe woning goed in kaart worden gebracht. Zo kan je meten of de gehele inboedel hierdoorheen past. Anders moet een deel van de inboedel wellicht door het raam met eventueel een verhuislift naar binnen en naar buiten gebracht worden.

Verhuisblunder 2 Verkeerde verhuisdozen

Verhuisdozen zijn overal te koop, er zit wel een groot verschil in de kwaliteit van de doos. Een verhuisbedrijf kan de klant nieuwe dozen aanbieden, maar ook gebruikte dozen. Dit ligt aan het beschikbare budget. Maar verhuisbedrijven gebruiken niet voor niets een verhuisdoos nog een aantal keer, dit heeft een goede reden. De dozen zijn erg sterk, scheuren niet en zijn biologisch afbreekbaar. Op de verhuisdag en tijdens het inpakken de dagen ervoor werkt het ook niet motiverend om steeds met goedkope, scheurende verhuisdozen te werken. Zo verloopt de voorbereiding niet heel soepel en is het advies om bij een Erkende Verhuizer dozen af te nemen voor een goede voorbereiding!

Verhuisblunder 3 te laat beginnen

Een goede planning is het halve werk! Mocht je een Erkende Verhuizer willen inschakelen voor je verhuizing, dan komen ze langs voor een gesprek en een inventarisatie van de inboedel. Op deze manier weet het verhuisbedrijf hoeveel kubieke meter er mee moet naar de nieuwe woning en kan er een offerte opgemaakt worden. Een Erkende Verhuizer kan ook het demonteerwerk, verpakken van inboedel, handyman en in-uit ruimen van spullen verzorgen. Op deze manier is alles tot in de puntjes geregeld! Mocht u zelf de verhuizing gaan verrichten is het van belang een planning te maken wat, wanneer ingepakt moet worden en wat wel of niet mee gaat naar de nieuwe woning. Begin vroeg genoeg met het inpakken en het verpakken van uw inboedel, op deze manier blijft alles netjes en in de juiste staat!

De Bresser is een Erkende Verhuizer! Mocht u geïnteresseerd zijn om uw verhuizing uit te besteden kunt u altijd contact op nemen met info@bresserbackup.webinet.nl of telefonisch via: 013-5282372. Wij staan voor u klaar!

Ontvang nu ook uw offerte via onze videochat

1 Plan een video chat
2 Laat ons uw huis zien
3 Ontvang een offerte