exit menu bresser

Duurzaam verhuizen

Wat zijn de mogelijkheden voor duurzaam verhuizen?

De afgelopen jaren is duurzaamheid een begrip geworden bij bedrijven en in huishoudens. Maar wat is duurzaamheid precies? Milieuvriendelijk, energie besparen, recyclen, maatschappelijk verantwoord ondernemen, het hoort allemaal bij duurzaamheid. Nu vraag je, je natuurlijk af kan je eigenlijk wel duurzaam verhuizen?

Duurzaam transport

Er zijn veel verhuisbedrijven die op verantwoorde manier willen werken door bijvoorbeeld het transport aan te passen naar elektrische vrachtwagens. Hierdoor is de CO2 uitstoot veel minder en is er bijna geen geluidsoverlast. De Bresser is ook voorzien van duurzaam transport, op deze manier kan uw inboedel duurzaam worden verhuisd!

Ook het gebruik van duurzame verhuisdozen draagt bij aan een beter milieu. Er kan natuurlijk gekozen worden voor kunststof dozen, deze zijn vaak prijziger. Maar kunnen later wel worden ingezet als opbergdozen! Bij de Bresser kunnen verhuisdozen mits in juiste staat verkeren hergebruikt worden. Zo kunt u een hergebruikte verhuisdoos kopen om uw inboedel in te verhuizen, dat is nog eens duurzaam!

Minder milieu belasting

Tijdens het schoonmaken van je oude en nieuwe woning kun je ook rekening houden met de schoonmaakmiddelen die je gebruikt. Gebruik schoonmaakmiddelen die biologisch afbreekbaar zijn, zoals groene zeep, natuurazijn en soda.

Ondanks het feit dat er in korte periode veel op je af komt is het belangrijk om de positieve kant van je verhuizing in te zien. Je sluit een periode in je leven af en begint in je nieuwe woning aan een nieuw hoofdstuk. Neem afscheid van overtollige huisraad en breng ze naar de kringloopwinkel. Hiermee maak je iemand anders blij en draag je bij aan een mindere belasting van het milieu. Ook zijn er in veel gemeentes speciale gelegenheden waar je huishoudelijke apparaten kunt inleveren.

Tevreden je oude woning achterlaten

Door je verhuizing goed te plannen samen met een verhuisbedrijf zijn er weinig zaken die je over het hoofd ziet. Maak een checklist en streep de zaken die je geregeld hebt af. Zo kom je vanzelf bij de dag van de verhuizing zelf. Als de verhuizers voorrijden en je inboedel in de elektrische verhuisauto zit, vertrek je met een tevreden gevoel en gaat voor een laatste keer de oude voordeur achter je dicht!

De Bresser heeft er veel opties voor een duurzame verhuizing.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
U kan ons mailen naar  info@bresserbackup.webinet.nl of bel 013-528 23 72 dan plannen we een vrijblijvend gesprek in voor u!

Ontvang nu ook uw offerte via onze videochat

1 Plan een video chat
2 Laat ons uw huis zien
3 Ontvang een offerte