exit menu bresser

Verhuizen met kinderen

Een verhuizing is een hele happening en al helemaal voor kinderen! Van de ene op de andere dag wonen zij in een ander huis met nieuwe buren en misschien zitten ze ineens ook wel op een andere school! Het is daarom erg belangrijk dat je, je kind goed meeneemt in het verhuisproces. Hoe doe je dat? Lees dan snel verder. 

Juiste timing

Vertel op tijd aan je kind dat jullie als gezin gaan verhuizen. Neem hier echter ook echt de tijd voor om alles in alle rust te kunnen vertellen. Bij jonge kinderen is dit nog meer van belang omdat zij nog niet zo goed kunnen relativeren. Vertel het ongeveer 6 weken van tevoren. Als je al een ouder kind hebt kun je hem of haar ook bij betrekken. Denk hierbij aan spullen uitzoeken wat gaat wel en wat gaat niet mee? Zo ga je rustig het verhuisproces in.

Planning verhuizen

Plan de verhuizing in een vakantie. Dit is het prettigste voor het kind nu hebben ze even rust en zijn er geen andere spannende zaken aan de orde, denk hierbij aan het maken van een belangrijke toets. Als je kind naar een andere school gaat is dit voor het kind het makkelijkste om in de zomer te verhuizen zo kan het kind wennen aan het nieuwe huis en daarna naar de nieuwe school.

Kijkje nemen

Om het voor het kind zo normaal mogelijk te maken ga vaak even kijkje nemen bij de nieuwe woning, loop samen door de woning. Doe verstoppertje in de nieuwe tuin of neem een wat lekkers mee en picknick met je gezin in het nieuwe huis. Zo raken kinderen gewend aan de nieuwe situatie.

Voordelen

Maak van een verhuizing een feestje. Laat je kind meedenken met het inrichten van de slaapkamer, het kiezen van de kleur verf op de muur en laat ze een nieuwe dekbed overtrek kiezen. Zo gaan kinderen zich langzaam thuis voelen in de nieuwe woning!

Om alles in rust en zonder stress te laten verlopen maak je natuurlijk gebruik van een Erkende Verhuizer. Zij nemen alles voor je uit handen en zo ga je met een goed gevoel verhuizen. De Bresser is een Erkende Verhuizer. Meer informatie? info@bresserbackup.webinet.nl of bel ons voor een vrijblijvend gesprek 013-5282372!

Ontvang nu ook uw offerte via onze videochat

1 Plan een video chat
2 Laat ons uw huis zien
3 Ontvang een offerte