exit menu bresser

Verhuizen naar een nieuwbouwhuis – Tips

Verhuizen naar een nieuwbouwhuis; een groot deel van de Nederlandse bevolking doet het graag. In deze situatie mag je tenslotte vaak zelf nog de keuken uitkiezen, de badkamer samenstellen en ook het type vloer is geheel aan jou. Wordt het hout, tapijt of toch iets anders? Maar let op: naast de vele voordelen die een nieuwbouwhuis met zich meebrengt, zijn er ook een paar aandachtspunten.

Nummer 1: vocht

Jep, je leest het goed. In een nieuw huis zit enorm veel vocht. Wil je het echt weten? 4.000 liter! Dit vocht is tijdens het bouwen naar binnen geslopen en daarnaast bevat vers gestort beton veel water. Het kan tot wel twee jaar duren voordat het vocht jouw huis weer verlaten heeft. Het vrijkomende vocht kán beschadigingen met zich meebrengen, zoals het welbekende scheuren van de muren. Houd hier dus rekening mee bij het kiezen van vloeren en eventuele wandbekleding.

Nummer 2: de tuin

Hartstikke leuk natuurlijk, een gloednieuw stukje grond die jij volledig naar eigen wens kunt invullen. Maar doe dit ook vooral snel! Vaak ligt de prioriteit van een nieuwbouwhuis toch echt bij het huis zelf, terwijl het heel belangrijk is dat de tuin niet vergeten wordt. Handige tip: leg vóór de daadwerkelijke verhuisdag in ieder geval alvast een bestrating aan, zo voorkom je modderstappen in het huis.

Nummer 3: dieven

Pas opgeleverde nieuwbouwhuizen zijn favoriet bij inbrekers. In jouw nieuwe stulpje valt tenslotte een gloednieuwe CV-ketel te halen. En wat dacht je van die prachtige, koperen leidingen? Geen paniek, met een goede alarminstallatie houd je ze wel op een afstand. Plaats een kleine camera voor de deur en ze durven geen voet binnen te zetten!

De Bresser

Verhuis jij binnenkort naar een nieuwbouwhuis? Verhuisdozen, -wagens, -liften… De Bresser helpt je graag. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en we overleggen samen wat we voor elkaar kunnen betekenen.

 

Ontvang nu ook uw offerte via onze videochat

1 Plan een video chat
2 Laat ons uw huis zien
3 Ontvang een offerte