exit menu bresser

Verhuizen tijdens de Coronacrisis

U vraagt zich natuurlijk af of uw verhuizing nog door kan gaan tijdens deze Coronacrisis. Het korte antwoord is ja, dat kan! de Bresser volgt de instructies op volgens de richtlijnen vanuit het RIVM en de Rijksoverheid. Er worden extra veiligheidsmaatregelen getroffen voor medewerkers en voor de klanten. Dit vergt een aantal kleine aanpassingen, maar hierdoor kan uw verhuizing gewoon doorgaan en blijft de Bresser op alle fronten beschikbaar voor u.

Veiligheidsmaatregels

Verhuizen tijdens de Coronacrisis, het boeken van een verhuizing, of een offerte aanvragen bij de Bresser is vooralsnog gewoon mogelijk. Alles gebeurd met de extra veiligheidsmaatregels. Zoals, medewerkers van de Bresser die ziekte, verkoudheidsverschijnselen hebben mogen niet meer werken, er worden geen handen meer geschud. Ook wassen de verhuizers extra vaak hun handen en de verhuiswagens en ander materieel wordt regelmatig ontsmet.

Veilige verhuizing

U kunt als klant ook meehelpen aan een veilige verhuizing tijdens de Coronacrisis. Denk hierbij aan een plek waar verhuizers hun handen kunnen wassen, zowel in het nieuwe als oude pand. Houd tijdens de verhuizing 1.5 meter afstand tussen u en de verhuizers. Help dus liever niet mee met het sjouwwerk, instructies geven waar spullen naartoe moeten is prima. Nodig ook geen vrienden of familie uit voor de verhuizing. Zorg ook dat er wegwerp bekers aanwezig zijn, zodat verhuizers veilig koffie kunnen drinken. Wijs een contactpersoon aan die communiceert met de contactpersoon van de verhuizers. Door uw steentje bij te dragen zal de veiligheid van de verhuizing vergroot worden en is er minder kans op besmetting.

Offerte aanvraag

De Bresser neemt ook nog gewoon nieuwe opdrachten aan en bezoekt locaties waar een opname gepland is. Hierbij houden onze medewerkers zich aan de veiligheidsmaatregelen volgens het RIVM en de Rijksoverheid. Mocht een fysieke afspraak niet uw voorkeur hebben dan is het ook mogelijk om een opname te plannen via een video survey. Dit houdt in dat alles online geïnventariseerd wordt door een van onze taxateurs. En dat de offerte binnen 24 uur bij u binnen is. Zo kan alles doorgaan op een veilige manier.

Verhuizing doorgeven

Uw verhuizing moet u nog altijd binnen 5 dagen na de verhuisdag doorgeven aan uw nieuwe gemeente. Gelukkig kan dit via DigiD, u hoeft hiervoor dus niet naar het gemeentehuis, het is mogelijk om dit vanuit huis regelen. Mocht u naar het buitenland verhuizen dan moet u wel persoonlijk bij het gemeentehuis verschijnen. Het is niet mogelijk om zomaar bij een gemeentehuis binnen te lopen, het is verstandig om het gemeentehuis te contacten voor een afspraak.

Doe-het-zelf verhuizing

Bent u van plan om een doe-het-zelf verhuizing te verrichten tijden de Coronacrisis, dan liggen de zaken net even anders. Door de overheid is aangekondigd dat bijeenkomsten in de publieke ruimte van drie of meer personen voorlopig niet toegestaan zijn. Binnenshuis mag je weliswaar wel met meer dan 3 personen samenkomen, maar de afstand van 1,5 meter moet altijd aangehouden worden. Tijdens een verhuizing zal het lastig of zelfs onmogelijk zijn om u aan deze maatregelen te houden. Ons advies is, stel de doe-het-zelf verhuizing uit. Of overweeg om toch een verhuisbedrijf in te schakelen, zij mogen een verhuizing doorvoeren en treffen extra veiligheidsmaatregelen.

Vragen? Neem contact op

De informatie in deze blog is gebaseerd op de maatregelen die door de Rijksoverheid zijn aangekondigd op 23 maart 2020. De situatie kan op elk moment veranderen. Mocht er een lockdown of andere maatregelen aangekondigd worden dan zullen wij de informatie in de blog aanpassen. Benieuwd naar de mogelijkheden tijdens de Coronacrisis? 

U kan ons altijd mailen info@bresserbackup.webinet.nl of bel 013-528 23 72 dan denken wij graag met u mee, om uw verhuizing mogelijk te maken tijdens deze Coronacrisis.

Ontvang nu ook uw offerte via onze videochat

1 Plan een video chat
2 Laat ons uw huis zien
3 Ontvang een offerte